Visning för ätterna Lagerbergs släktförening

Idag kom ett 30-tal medlemmar från ätterna Lagerbergs släktförening på besök till Fullerö. Carl Johan, Nilla och Carl visade slottet & biblioteket och därefter intogs kaffe & bulle i biblioteksflygeln. Ätten Lagerbergs koppling till Fullerö är främst genom att Carl Johan Cronstedt gifte sig 1744 med Eva Margareta Lagerberg och de fick 11 barn som växte upp på Fullerö (läs mer här).

Ett stort tack till Lagerbergs släktförening för ert stora intresse för vår gemensamma historia och intressanta diskussioner under visningen.

Ätterna Lagerbergs Släktförening på visning av Fullerö
Eva Margareta Lagerberg 1725-1779
Carl Johan visar Biblioteket
Carl mellan porträtten på makarna Carl Johan Cronstedt och Eva Margareta Lagerberg. Från kuriosaskåpet fick beökarna bland annat se den ring som Carl Johan gav till Eva Margareta 1743, året innan de gifte sig.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *